Гуляш із свинячого легкого до сметано-томатною підливці

Гуляш із свинячого легкого до сметано-томатною підливці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легке розморожуємо, добре промиваємо в проточній воді, розрізаємо на шматки. Кладемо в каструлю, заливаємо окропом, додаємо сіль і варимо 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну шумівкою.

Витягуємо легке, даємо йому охолонути й нарізаємо невеликими шматочками, як на гуляш.

Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками, обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору. Викладаємо в нього нарізане легке, обсипаємо борошном і обсмажуємо кілька хвилин, близько 5-8 хвилин.

Додаємо томатну пасту, сметану, розводимо це все водою або бульйоном так, щоб повністю покрило легке. Додаємо сіль. Тушкуємо легке 40 хвилин під закритою кришкою. На цьому етапі пробуємо легке, воно повинно бути дуже м’яке і легко проколюється виделкою. Якщо ж проколюється туго, то про тушкуйте ще хвилин 15-20.

Як тільки легке стане м’яким, знімаємо каструлю з вогню і подаємо з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!