Гуляш — популярна м’ясна страва. За основу беремо яловичину і тушкуємо в соусі. Його чудово подавати з картопляним пюре, рисом, гречкою.. .
Інгредієнти
Яловичина – 0,5 кілограма | |
Паста томатна – 2 ложки | |
Пшеничне борошно – 1,5 ложки | |
Сіль – за Вашим смаком | |
Лавровий лист – пару листочків | |
Рослинне масло – 2 ложки |
Одним з блюд, яким запросто можна пригостити гостей є м’ясне страву гуляш. До речі гуляш є угорським національним блюдом. Саме про рецепті приготування гуляшу ми Вам і розповімо.
Покроковий рецепт
Дістаємо м’ясо і нарізаємо його на невеликі шматочки. Обсмажуємо м’ясо на розпеченій сковороді на рослинному маслі до рум’яної скоринки.
Далі потрібно зробити соус. Дістаємо другу сковорідку. У неї насипаємо потрібне за рецептом кількість пшеничного борошна і томатну пасту. Ставимо на плиту на середній вогонь і перемішуємо до однорідності.
Тепер дістаємо каструлю. Наливаємо в неї воду. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Перекладаємо вміст першої сковороди (м’яса) в окріп і ретельно перемішуємо і вміст другої сковороди (соусу). Варимо близько двох годин. У процесі готування буде утворюватися характерна пінка. Її необхідно знімати за допомогою шумівки.
Приблизно після закінчення півтора години необхідно гуляш посолити, додати пару лаврових листочків. Після закінчення часу, що залишився гуляш готовий! Їсти подано!