Хек, тушкований під овочевий шубою

Хек, тушкований під овочевий шубою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тушки хека розморожуємо до половини (так зручніше різати рибку щоб краї шматочків були рівними), рибу очищаємо від нутрощів. Зрізаємо верхні і нижні плавники, вздовж по всій тушці. Нарізаємо наші рибки на порційні шматочки, солимо і перчимо за смаком.

Наразі рибка просолюється і продовжує розморожуватися, займемося приготуванням овочів. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо дрібними кубиками. Моркву і буряк так само очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Всі овочі обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі під кришкою на маленькому вогні протягом 15 хв. Не забуваємо періодично помішувати, щоб нічого не підгоріло. В кінці приготування овочів, додаємо до них сіль і цукор.

Шматочки рибки обсмажуємо на сковороді з розпеченим маслом, по 2-3 хв з кожної сторони на помірному вогні. Якщо у Вас сковорода без антипригарне покриття, то можна попередньо обваляти кожен шматочок у борошні.

Обсмажені шматочки хека перекладаємо в сковороду з товстим дном і високими бортиками. У ній ми будемо з’єднувати рибу з овочами і тушкувати.

Заливаємо рибку нашої засмажкою і додаємо воду. На великому вогні доводимо все до кипіння, потім вогонь зменшуємо і зверху на овочі додаємо сметану.

Сметану рівномірно розмазуємо ложкою. Накриваємо кришкою сковороду і на маленькому вогні тушкуємо протягом 15 хвилин. Потім посипаємо зверху все кропом і продовжуємо тушкувати ще 3-5 хв під закритою кришкою.

Лопаткою акуратно дістаємо шматочки рибки з овочами, щоб вони не разломались. До такої страви відмінним гарніром буде картопля пюре або відварний рис.
Приємного апетиту!