Можна додавати різні спеції для риби. Спеції додадуть страві пікантності.
Інгредієнти
Риба Хек – 250гр | |
морква – 1шт | |
цибуля – 1шт | |
томатна паста – 100гр | |
лавровий лист – 2 листочка | |
рослинна олія – 4 ст. л для смаження | |
борошно – трохи | |
сіль,перець – за смаком |
Дуже апетитна рибка в томаті. Чудово підійде до такого гарніру, як рисова каша або картопля.
Покроковий рецепт
Починаємо з нашої рибки.У мене хек без голови(у кого з головою-обрізаємо). Рибку помили. Обрізали всі плавці, і всередині добре вичистили. Хребет я не видаляю. Порізали на шматочки. Посолили за Вашим смаком.
Наступний крок, шматочки риби добре обволікає в борошні з усіх сторін
Хек підготовлений. На сковороду вилити масло,розігріли. Виклали нашу рибку і на середньому вогні гарненько обсмажуємо. Риба повинна стати рум’яна (золотиста). Після, як хек підсмажили, відкладемо його в окремий посуд. Сковороду залишили, на ній будемо робити нашу томатну підливу.
І переходимо до підливі.Почистили, порізали цибулину, ріжемо дрібними кубиками. Моркву тремо на крупній тертці. Овочі обсмажили, і додали томатну пасту, і це все залили 1 склянкою води. Солимо, перчимо, кладемо лавровий лист. Доводимо до кипіння.
Підлива закипіла, і нашу рибу кладемо назад на сковорідку. Збиваємо вогонь. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин.
Божественний смак.Для краси можна додати трішки кропу. Всім приємного апетиту.