Смачні, соковиті хінкалі порадують Вас своїм швидким і нескладним приготуванням і допоможуть нагодувати всю сім’ю від мала до велика.
Інгредієнти
Фарш домашній – 600г Фарш з яловичини, курки, свинини | |
Борошно – 500г | |
Вода – 250мл | |
Рослинна олія – 2 ст. л | |
Цибуля – 3-4 великі цибулини |
Грузинська кухня ще з часів Радянського Союзу підкорила наші серця. Соковиті, ваблять нас чудовим запахом хінкалі нікому не дадуть спокою. В домашніх умовах приготувати це блюдо не складно, але якщо в родині є маленька дитина потрібно проявити трохи кмітливості. Адже те розмаїття приправ, які додаються в оригінальний грузинський рецепт не завжди корисно для маленького, зростаючого організму, але в той же час дитині завжди хочеться мати на своїй тарілці те ж саме, що і у дорослого. Наш рецепт допоможе Вам вирішити цю проблему і нагодувати смачною вечерею всіх членів сім’ї.
Покроковий рецепт
Замішати тісто. Для цього в глибоку тарілку просіяти борошно через сито,зробити в ній поглиблення і налити туди крижану воду і масло. Тісто вимішувати 15 хвилин, це процес довгий і ретельний, до рук нічого не має прилипати, тісто вийде круте і щільне. Сформувати з нього кулю , накрити плівкою і прибрати в холодильник.
Підготувати начинку. Для цього дрібно нарізати цибулю. Звичайно можна використовувати м’ясорубку, але тоді частина соку піде, начинка виходить більш соковитою якщо робити це вручну. Пропорції в начинці приблизно 1:2 ( одна частина цибулі до двох частин фаршу).
З’єднати фарш і цибулю, добре перемішати. Додати сіль і перець за смаком. Інші приправи в даному рецепті не розглядаємо, бо готуємо з оглядкою на маленьку дитину
Дістаємо з холодильника тісто. Розкачуємо його качалкою до 3 мм. Занадто тонке тісто не робимо – порветься і витече весь сік.
Тісто розрізаємо на квадратики, з них будемо формувати хінкалі. Розмір квадратиків залежить тільки від Вашого бажання. Можна робити різні для дитини, і для дорослого. Зазвичай хінкалі їдять руками. Однією рукою тримають за ніжку, інший притримують за бік. Тому орієнтуйтеся на свою зручність
В середину накладаємо фарш і формуємо складки, чим більше-тим красивіше будуть наші хінкалі. З хвостика робимо ніжку. Викладаємо на пряму поверхню.
Ставимо воду, підсолюємо, доводимо до кипіння і кидаємо хінкалі. Варити 3-5 хвилин після того, як спливуть. Невеликий секрет – перед тим, як кидати хінкалі зробіть ложкою вир у воді. Так вони не злипнуться, не порвуться і цінний сік залишиться всередині.
Виймаємо з каструлі акуратно за допомогою шумівки. Приємного апетиту!