Цей рецепт є базовим, у нього за смаком можна додати що завгодно, родзинки, горіхи, насіння. Хліб виходить пишним зовні і пористим всередині, він явно припаде до смаку вашим домочадцям.

Інгредієнти
| масло вершкове – 110 гр | |
| борошно – 400 гр | |
| молоко – 300 мл | |
| тепла вода – 1/4 склянки | |
| дріжджі – 1/2 пакетика | |
| яйця – 1 шт | |
| сіль – 1/2 ч. л. | |
| цукор – 2 ст. л. | |
| жовток – 1 шт |
Дуже часто в метушні можна забути зайти в магазин і купити хліб, але це не проблема, адже його легко приготувати самостійно. Більш того, інгредієнти для нього знайдуться на кухні в будь-якої господарки. А вже на смак він, звичайно ж, буде в рази смачніше магазинного.
Покроковий рецепт

У глибокій мисці змішуються підігріті молоко і вода. До них додається весь цукор і сіль, все ретельно перемішується. Потім, додаються дріжджі, і опарі дається постояти близько 15 хвилин, щоб дріжджі почали діяти.

У суміш з дріжджами додається вершкове масло кімнатної температури (або розтоплене). Все ретельно перемішується. Постарайтеся досягти однорідності.

У тісто починає поступово втручатися борошно, постійно помішуйте тісто, щоб не утворилися грудки. Ретельно перемішавши все, тісто потрібно поставити в тепле темне місце і накрити зверху, що б воно піднялося. Зазвичай на це йде близько 60-90 хвилин.

Готове тісто викласти на присипаний борошном стіл і розминається. Потім його потрібно розкачати і вирізати круги з допомогою склянки. Кола з тіста викладаються на пекарській папір, зверху промащуються курячим жовтком і відправляються в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Готовність хлібних булочок можна перевірити зубочисткою. Вона повинна залишатися сухою, якщо ви проткнете нею булочку. Подавати гарячими.
Приємного апетиту!
