Хлібний квас

Хлібний квас – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Закип’ятіть воду в 5-літровій каструлі, остудіть і засипте закваску. Потім сухарі. Накрийте кришкою і поставте в тепле місце.

Можна використовувати одні білі або одні чорні сухарі. Квас з чорних сухарів буде темніше і кисліше, з білих сухарів більш солодкуватий і світлий, в ньому більше сахарози. Також можна зробити змішаний напій: із білих і чорних сухарів, він виходить насиченим і смачним.

Через 3 дні зберіть сухарі. Частина з них відіжміть і покладіть в окрему посудину – це буде закваскою на наступний квас. Іншу частину викиньте. Потім процідіть рідину через марлю так, щоб не залишилося гущі. Налийте в пляшку і поставте в холодильник. Після охолодження можна пити квас готовий. За бажанням можна додати цукор або м’яту.

Як робиться закваска. Беремо 1 склянку теплої кип’яченої води, 20 р. рідких дріжджів і 50 г. цукру. Борошно кладемо на око. Перемішуємо. Закваска готова.

Перший квас з дріжджової закваски буває гіркуватим. Найчастіше його використовують як етап для отримання хлібної закваски – тій частині, що ми віджали. Другий квас вже буде без гірчинки.

Даний вид квасу добре використовувати при приготуванні різних видів окрошки. Так як в ньому немає такої кількості сахарози, і відсутні смакові добавки, які є в покупному і пряному квасі. Смак продуктів, які ви будете класти в окрошку, він ніколи не зіпсує.