Хлібний пудинг з медом і інжиром

Хлібний пудинг з медом і інжиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хлібний пудинг, приготований з пахучим медом і інжиром, володіє дуже високою калорійністю, тому дуже часто готувати його не рекомендується.

Покроковий рецепт

Багет нарізати порційними шматками, віджати з апельсина сік, процідити його, а цедру фрукта дуже тонко нарізати.

Підготувати невелику форму з вогнетривкого матеріалу, зсередини змастити її повністю вершковим маслом, розкласти рівномірним шаром частина багета, нарізаного шматками. Поверхня хлібної шару теж гарненько змастити розм’якшеним маслом, потім нарізати подрібніше в’ялений інжир і розкласти його на шматках багета.

До речі, не рекомендується використовувати свіжий хліб, так як в процесі запікання він стане дуже м’яким і перетвориться на кашу, краще для приготування пудингу підготувати черствий багет.

На інжировий шар викласти ще хлібні скибочки, полити їх свіжовіджатим апельсиновим соком, зверху присипати рівномірно тертої цедрою.

В окремій мисці збити курячі яйця до утворення рясної і щільної піни, додати молоко або не дуже жирні вершки, перемішати. За бажанням можна також насипати в яєчну суміш трохи ванільного або тростинного цукру-піску.

Перелити яєчну суміш у форму, зверху викласти шматочки вершкового масла, поставити форму з солодким хлібним пудингом в духовку і запікати приблизно сорок хвилин при 170 градусах.

По закінченні вищевказаного часу вийняти з духовки хлібний пудинг полити його запашним медом, розкласти зверху невеликі шматочки свіжого інжиру, потім відправити випічку в духовку ще хвилин на п’ятнадцять.

Подавати хлібний пудинг, приготований з медом і соковитим інжиром, рекомендується в теплому вигляді.

Ще раз хотілося б повторити, що така смачна випічка володіє досить високою калорійністю, тому рекомендується готувати її з якоїсь особливої нагоди.

Можна трохи поекспериментувати з цим рецептом і додати ще які-небудь свіжі фрукти або сухофрукти, це можуть бути банани, а також курага, стиглі персики або родзинки.