У миску забиваємо курячі яйця. До них підсипаємо щіпку солі.
Використовуючи віночок, інгредієнти в мисці збиваємо до отримання однорідної яєчної суміші.
У цю суміш заливаємо столову ложку горілки і знову перемішуємо інгредієнти.
А тепер просіваємо в вийшла масу борошно.
Замішуємо для хмизу круте тісто.
Тісто ділимо для зручності розкочування на шматочки. Кожен шматочок розгортаємо в тонкий пласт, який нарізаємо на смужки. В центрі кожної смужки ножем робимо надріз, через який вивертаємо один кінець смужки. Треба відразу використовувати всі тісто, щоб при смаженні на дану процедуру більше не відволікатися.
У сотейнику або підходящої каструлі оптимально прогріваємо рослинне масло. У нього поміщаємо заготівлі хмизу, смажимо до рум’янцю. Готовий хмиз після смаження рекомендується викласти на паперові серветки і присипати кожну партію хмизу солодкої пудрою.
Всім приємного чаювання!