Смачніша ніж у бабусі я не пробувала холодець. Але сьогодні постараюся приготувати його за бабусиним рецептом.
Інгредієнти
м’ясо гусака – 500 гр | |
свинина – 500 гр | |
сіль – за смаком |
Основний момент в приготуванні холодцю за бабусиним рецептом – використання тільки натуральних інгредієнтів. Я використовую тільки м’ясо воду і сіль. Ні яких загусників, желатинів та інших добавок, а так само всіляких спецій. Смак холодцю виходить як у бабусі, і до того ж все натуральне, без шкідливих складових. М’ясо я використовую досить жирне: свинина і гусак. Це так само важливий аспект у приготуванні холодцю. Якщо взяти більш пісне м’ясо, страва не застигне до потрібної консистенції.
Покроковий рецепт
М’ясо нарізаємо шматки. Розмір не має значення, головне щоб м’ясо було повністю занурене у ємність для варіння.
Заливаємо м’ясо водою. Вона повинна повністю приховати його, і навіть трохи вище, солимо за смаком. Надалі в ході варіння вода буде випаровуватися і якщо налити недостатня кількість рідини, залишиться недостатньо бульйону для холодцю. Ставимо м’ясо з водою на максимальний вогонь, доводимо воду до кипіння, після чого зменшуємо до мінімуму. Варимо наш холодець в ємності з закритою кришкою, для того щоб рідина випаровувалася по мінімуму.
Час варіння м’яса не менше 6 годин. М’ясо повинно відійти від кістки. Після того як м’ясо приготувався, прибираємо холодець у прохолодне місце. Даємо йому охолонути до кімнатної температури.
Добре вимиваємо руки і приступаємо до розбирання холодцю. Дістаємо м’ясо з рідини, за необхідності розминаємо його руками і розкладаємо по тарілках. Якщо ви досить проварили м’ясо, воно повинно легко розминається в руці, не треба використовувати ніж для його подрібнення. Після того як ми розклали м’ясо, зверху заливаємо бульйоном і ставимо в холодильник до повного застигання.
На готовому холодець зверху утворюється шар жиру, який перед вживанням потрібно прибрати. Холодець як у бабусі готовий. Приємного апетиту!