Холодний огірковий суп з маринованою сьомгою і пряним маслом
Інгредієнти
ріпчасту соковитий цибуля середнього розміру – одна штука | |
безкісткове філе сьомги – 340 г | |
жирні вершки – 320 мл | |
бульби картоплі не дуже великі – дві штуки | |
свіжі огірки середнього розміру – вісім штук | |
горіхове масло ароматне – одна ст. ложка | |
свіжий перець чилі – чверть стручка | |
м’яке вершкове масло – півтори ст. ложки | |
дрібна сіль морська – за смаком | |
незбиране молоко – 210 мл | |
тонкомолотий перець чорний – за смаком | |
Інгредієнти для пряного масла | |
ароматна оливкова олія – 63 мл | |
свіжий зелений базилік – один невеликий пучок | |
Інгредієнти для маринаду | |
морська сіль тонкого помелу – за смаком | |
біле вино – 370 мл | |
запашний перець горошком – п’ять штук | |
оцет винний білий – 65 мл | |
лавровий лист – одна штука | |
тростинний цукор – пісок- п’ять ст. ложок |
Деякі господині часто скаржаться на те, що цибуля в процесі обсмажування стає жорстким, трохи пригорає і виглядає не дуже привабливо в супах.
Цього не станеться, якщо викласти нарізану цибульку в масло, яке тільки починає прогріватися, в цьому випадку овоч стане майже прозорою, досить м’яким і зовсім не буде відчуватися в рідкому блюді.
Покроковий рецепт
Почистити цибулю і нашаткувати його тоненькими півкільцями, підготувати велику широку каструлю, додати в неї суміш з масла і горіхового масла. Відразу ж насипати в цю ж посуд нашатковану цибулька, при періодичному помішуванні кілька хвилин обсмажувати його, а в цей час можна нарізати скибочками невеликого розміру очищені бульби картоплі. Перекласти нарізану картоплю в каструлю до смаженій луку та продовжити процес смаження ще кілька хвилин, потім додати перчик, влити вершки, перемішати все і злегка прогріти.
Гарненько промити необхідну кількість огірочків, видалити хвостики у них, потім нарізати ці плоди великими шматками і збити блендером, додати в огіркове пюре рубаний перчик чилі, влити молоко і продовжити процес збивання.
Тепер у огірково-молочне пюре потрібно додати обсмажені овочі з вершками, все збивати блендером до утворення гладкої і абсолютно однорідної маси. Відправити каструлю з приготованим супом на деякий час в холодильну камеру.
В цей же час приготувати ароматну пряне масло, а для цього промити листочки базиліка, обшпарити їх окропом, збити блендером. Влити в базиліковим масу оливкову олію і збити компоненти ще раз, залишити ароматну масляну суміш хвилин на вісім під кришкою, потім процідити її.
Залишається лише приготувати маринад для риби: влити в каструлю невеликого розміру винний оцет і біле вино, додати лавровий лист і перець горошком, насипати сіль та цукровий пісок. Перемішати все і довести ароматну суміш до стану кипіння, викласти в киплячий маринад рибне філе, після цього посуд прибрати відразу ж з плити.
Закрити каструлю з сьомгою в маринаді щільніше кришкою і хвилин на тридцять відставити в сторону.
Через півгодини розібрати мариновану рибу на шматки невеликого розміру, підготувати порційні тарілки, в них влити охолоджений пюрированный суп. У кожну порцію покласти кілька шматочків маринованої сьомги, додати пряну масло і подавати холодний суп до столу.