Вдалий рецепт для жарких днів, коли потрібно вгамувати голод, але не хочеться їсти нічого гарячого. На готування в середньому йде годину, виходить легким, смачним і дуже апетитним на вигляд.з
Інгредієнти
петрушка – два пучка | |
шпинат – близько 200 г | |
картопля – три штуки | |
селера – п’ять стебел | |
фенхель – один | |
печериці – жменя | |
масло – беруть оливкова і вершкове | |
сметана – за смаком | |
сухий чебрець – за смаком | |
перець – за бажанням | |
сіль – за смаком |
Вдалий рецепт для жарких днів, коли потрібно вгамувати голод, але не хочеться їсти нічого гарячого. На готування в середньому йде годину, виходить легким, смачним і дуже апетитним на вигляд.
Покроковий рецепт
1. Всі зазначені овочі нарізати досить великими шматками. Прогрівають суміш масел в каструльці, додають овочі, тушкують на тихому вогні десять хвилин.
2. Стебла петрушки відрізають і теж відправляють в каструлю, солять і перчать за смаком. Вливають воду – вона повинна покрити овочі. Доводять до кипіння і накривають кришкою. Варять ще близько двадцяти хвилин.
3. Овочі збивають у блендері, щоб вийшла однорідна маса. Можна розбавити трохи гарячою водою.
4. Далі ємність з протертим супом ставлять в більш велику ємність, наповнену льодом – так блюдо збереже свій зелений колір.
5. В цей час очищають гриби (можна взяти печериці, гливи або лисички), нарізають скибочками, прожарюють і приправляють чебрецем.
6. Готовий суп подають в порційних тарілках, окремо додавши в кожну порцію пару ложок смажених скибочок грибів.