Курочка виходить дуже м’якою з гоструватим пікантним смаком і яскравим імбирним ароматом.
Інгредієнти
куряче філе – 500 грам | |
ріпчаста цибуля – одна штука | |
часник – два зубчики | |
олія оливкова – 1 столова ложка можна використовувати соняшникову | |
корінь імбиру – 50-70 грам чим більше імбиру, тим пікантніше виходить страва | |
сіль, спеції – за смаком | |
вода – 50мл | |
зелень – для прикраси |
Замість курячого філе можна використовувати будь-яке інше нежирне м’ясо.
Імбир обов’язково брати свіжий.
Подавати м’ясо можна з будь-яким гарніром. Особливо ж добре курка поєднується з рисом, макаронами і картопляним пюре.
Рецепт простий у виконанні, але надзвичайно смачний.
Покроковий рецепт
М’ясо готуємо: промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
Чим жорсткіше у вас буде м’ясо – тим меншими кубиками його потрібно буде нарізати.
Тремо на тертці імбир (попередньо очищаємо його від шкірки) і часник.
Лук очищаємо і ріжемо довільно – як вам більше подобається. Я все ріжу крупненько.
У чашу мультиварки розміщуємо наші підготовлені інгредієнти, додаємо масло, сіль і спеції за смаком.
Для того, щоб м’ясо стало ще більш ніжним, додаємо пару ложок несолодкого йогурту (або сметани)
Все акуратно перемішуємо, закриваємо. Додаємо п’ятдесят грам води і закриваємо кришку.
Встановлюємо режим мультиварки на «суп», час готування виставляємо 1 годину.
Готову страву ще раз перемішуємо.
За бажанням прикрашаємо зеленню і подаємо ще гарячим з улюбленим гарніром.
Прекрасно підійде для вечері в колі родини.