Солодкість і гостроту компоту з легкістю можна регулювати в залежності від уподобань.
Інгредієнти
Червона смородина – 150 грам | |
Чорна смородина – 150 грам | |
Імбир – 30 грам | |
Стевія – 1 пакетик | |
Вода – 1, 5 літра |
Компот – корисний напій, який відомий на Русі з давніх часів. Його добре подавати як у холодному, так і гарячому вигляді. Червона і чорна смородина багата вітаміном С. Імбир володіє масою корисних властивостей, а також є сильним захисником імунітету. Зігріваючі властивості компоту особливо актуальні в холодну пору року, коли організм потребує додаткової підтримки. Цікава особливість даного напою – повна відсутність шкідливих речовин. Замість цукру в нього кладеться натуральний підсолоджувач – стевія.
Покроковий рецепт
Першим ділом готуємо всі необхідні інгредієнти. Корінь імбиру ретельно промиваємо в теплій воді.
Кладемо ягоди в чисту каструлю. Якщо смородина була заморожена, то можна не чекати, поки вона розтане.
Нарізаємо тоненькими скибочками імбир. Якщо він був промитий добре, то попередньо очищати не потрібно.
Тепер складаємо залишилися інгредієнти в каструлю.
Заливаємо холодною водою. Включаємо вогонь і доводимо до кипіння. На вогні компот вариться не більше 10 хвилин. Після цього вимикаємо газ, накриваємо кришкою. Даємо настоятися ще 5 хвилин.
Тепер залишилося лише процідити отриманий напій.
Такий компот відмінно поєднується з гарячим чаєм. Імбир додає пікантну гостроту, а смородина невелику кислинку і приємний аромат. Але я його люблю більше як самостійний напій.