Для початку у великій каструлі потрібно закип’ятити воду і цукор. Після закипання необхідно вимкнути плиту і всипати ягоди журавлини. Після цього тримаємо каструлю на плиті ще 5 хвилин.
Корінь імбиру очистити від шкірки, нарізати тонкими пластиками і додати до морсу. Важливо використовувати саме свіжий корінь імбиру, а не його порошок. Свіжий імбир володіє неповторним освіжаючим смаком.
Тепер необхідно закрити каструлю кришкою і настоювати до повного охолодження. Лимон потрібно нарізати тонкими кружальцями разом зі шкіркою і додати в теплий морс.
Давши всім інгредієнтів добре настоятися і віддати напою всі корисні властивості, морс можна процідити і розлити в пляшки або глечик.