Індичка (качка), запечена в духовці

Індичка (качка), запечена в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як запекти індичку або качку?

Інгредієнти

Індичка – 1 індичка, будь-якого розміру
Бульйон – 2 склянки (або вода)
Вершкове масло – розплавлене несолоне
Лимон – 2-3 шт. (розрізаний навпіл)
Часник – 6-8 зубчиків
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Спеції – за смаком
Трави – за смаком

Як приготувати Індичка (качка), запечена в духовці

Всіх хвилює це питання, особливо якщо гості не за горами, а зіпсувати страву не хочеться.
Ось детальний процес приготування цієї страви з покроковими фотографіями.

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 230 °С.
Індичку (качку) промити, очистити від нутрощів, обсушити. Натерти сіллю і перцем. Натерти шкіру маслом і травами для більшого аромату. Всередину покласти половинки лимона і зубчики часнику.

Індичку викласти на решітку (під ґратами обов’язково повинен бути деко), нарити фольгою (не обов’язково, щоб з усіх сторін закривало, головне прикрити виступаючі частини тіла, грудку). На деко налити дві склянки бульйону або води, поставити в духовку. Зменшити Температуру в духовці до 150 °С.

Час приготування індички становить 13 хвилин на 450 г м’яса. Моя 7-ми кг індичка буде запікатися 3 години 40 хвилин (близько того, може навіть трохи більше). Проте все відносно, індичка, порожня всередині, буде запікатися трохи швидше. Я раджу перевіряти готовність її вже на пів шляху до її остаточного приготування згідно з формулою.

Кожні 45 хвилин перевертайте індичку, витягуючи її при цьому з духовки. Весь час її поливайте рідиною, що утворилася з дека (краще зібрати один раз, потім просто поливати, так зручніше).В останні 45 хвилин поливайте індичку розтопленим вершковим маслом. За рахунок цього шкіра птиці буде красивого золотисто-коричневого кольору.

Перевірити готовність птиці необхідно в 3-х місцях: грудка, зовнішня частина стегна і внутрішня частина стегна.

Якщо м’ясо ще не готове, поставте його в духовку хвилин на 20 при температурі не менше 70 ° С. Не сумнівайтеся, індичка вийде гарна, соковита і рум’яна!

Або накрийте її фольгою і залиште чекати своєї години!

Або перекладіть індичку на обробну дошку і наріжте її на порційні шматочки.
І приємного апетиту!