Італійське печиво канестрелли має абсолютно ідеальний смак і ніжну розсипчасту структуру.
Інгредієнти
вершкового масла – 200 грам | |
дрібного білого цукрового піску – 1 / 2 склянки | |
жовток – 1 шт. | |
борошно – 200-230 г, просіяним | |
солі – щіпка | |
екстракту ванілі – 1 чайна ложечка | |
цукрова пудра – для посипання |
Канестрелли печиво, типове для багатьох районів Італії. Є багато варіантів приготування печива канестрелли, але традиційним вважається печиво у вигляді ромашки, в серединці – отвір. Тісто готується з борошна, яєць, вершкового масла і цукор – це основне. Виріб виходить дуже розсипчастим. Таке печиво потрібно посипати цукровою пудрою.
Покроковий рецепт
Робимо тісто. Збиваємо кімнатної температури масло вершкове і потроху всипаємо цукор. Вийде пишна біла маса. Додаємо ванільний екстракт.
В іншій мисці необхідно перемішати всі сухі вищеперелічені інгредієнти і додати в масляну масу. Все перемішати. Замісити швидко тісто, загорніть його в харчову плівку і дати йому відпочити в холодильнику протягом як мінімум години.
Розкачати печиво завтовшки не менше півтора сантиметрів. Вирізати печиво за допомогою формочки і викласти на деко, вистелений пергаментом.
Випікати печиво канестрелли приблизно 10 хвилин при температурі 180 ° C. Канестрелли не повинні бути золотистими!
Вийняти печиво з духовки і остудити. Потім остигле печиво присипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!