Йогуртовий торт з ананасами

Йогуртовий торт з ананасами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

За допомогою міксера збити в міцну піну 3 курячих яйця, 150 г цукру, 3 столовими ложками води і 1 пакетиком ваніліну (або ванільним цукром). В окремій чаші борошно вищого сорту змішати з 50 г крохмалю, 10 г какао порошку і 2 чайними ложками розпушувача. Суміш просіяти на яйця, збиті з цукром і додати, обережно перемішуючи, 1 столову ложку кокосових пластівців. Обережність необхідна, щоб збита маса не осіла (якщо осяде бісквіт не вийде пишним).

Перелити бісквітне тісто в выстеленную пекарської папером форму, розрівняти. (Форму можна просто змастити вершковим маслом, якщо вона залізна або використовувати не змазану, силіконову форму).

Випікати пиріг в попередньо прогрітій духовці до 180 градусів приблизно 25-30 хвилин. Готовність пирога перевірити зубочисткою. Вийняти бісквіт з духовки і перекласти на блюдо, охолодити. Розрізати корж великим гострим ножем навпіл. Відкласти в сторону.

Приготувати крем для торта з йогурту і молока з додаванням желатину.

350 г йогурту змішати з 350 мл молока, 75 г цукру піску і 1 пакетиком ваніліну (або ванільного цукру). Заздалегідь добре розмочений на водяній бані желатин підмішати до йогуртовій масі, потім ввести 200 мл вершків, перемішати столовою ложкою.

Корж покласти у форму. Залити його 1/3 одержаної йогуртовій сумішшю. Викласти зверху нарізані шматочки ананасів. Залити 1/3 йогуртовій сумішшю.

Накрити другим коржем. Залити залишилася сумішшю весь торт. Прикрасити верх торта шматочками ананасів і присипати все кокосовою стружкою. Бажано дати торту просочитися. До подачі на стіл торт зберігати в холодильнику.

Через 1-2 години зняти кільце з форми, бісквітний торт з ананасами нарізати порційно.

Подавати до столу. Пригощайтеся!