Ікра чорна, ікра червона, ікра заморська, кабачкова! І правда, ні чим не поступається таким делікатесів!

Інгредієнти
| Кабачки – 3 кг | |
| Помідори – 1 кг | |
| Морква – 1 кг | |
| Ріпчаста цибуля – 1 кг | |
| Рослинне масло – 200 гр | |
| Сіль – 2-3 ст. л. | |
| Цукор – 2 ст. л | |
| Лимонна кислота (оцет) – 2 ст. л | |
| Перець мелений, лавровий лист – за смаком |
Кабачкову ікру я називаю універсальним осіннім стравою. Для її приготування підійдуть переросли кабачки і перезрілі помідори. І готувати її можна навіть на початку жовтня, коли позаду літні закрутки. Ідеально підходить до житньому хлібу і на “швидку руку” до макаронів і спагетті.
Покроковий рецепт


Найбільше часу займає підготовка овочів. Кабачки помити, очистити від шкірки і насіння, нарізати середніми шматками. Поставити тушкуватися на повільний вогонь, додати 100 гр.води.



Помідори помити, пропустити через блендер або м’ясорубку. Поставити на вогонь, довести до кипіння і вимкнути.




Очистити моркву і цибулю крупно нарізати і відправити тушкуватися на сковороду.

Готові і остиглі кабачки, моркву і цибулю пропустити через м’ясорубку. Хочу зазначити, що блендер для цього не зовсім підійде, так як можна нашу ікру перетворити в пюре, м’ясорубка дає якраз потрібну зернисту консистенцію.

Змішати всі готові інгредієнти у великій каструлі, поставити на вогонь.


Як суміш почне булькати, додати сіль, цукор, спеції, масло і лимонну кислоту (оцет). Солоність і кислоту можна регулювати на свій смак. Знову довести до кипіння, вимкнути і накрити кришкою.



Останній етап – закатування готової ікри. Трохи охолоджені, стерилізовані банки розлити гарячу ікру, закатати, прибрати під теплу шубу до повного охолодження. Все готово, приємного апетиту!
