Кабачкові рулети з шинкою

Кабачкові рулети з шинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Страва виглядає просто запаморочливо

Інгредієнти

Кабачки – 550 г
Часник – пара зубчиків
Сир пармезан – 60 г
Кріп – невеликий пучок
Яйця курячі – 5 штук
Сіль – пів чайної ложки
Перець – за смаком
Начинка
Шинка або інші аналогічні копчене – 200 г
Сир моцарелла – 200 г

Як приготувати Кабачкові рулети з шинкою

Рулети з кабачків з сиром і шинкою чудово підійдуть як основне блюдо, так і в ролі закуски. Інгредієнти рецепту доступні, готується страва не складно, виглядає просто запаморочливо.

Покроковий рецепт

Для приготування рулету беруться молоді кабачки, такі як “цукіні”, натираються в ємність на крупній тертці. Далі кабачки присаливаются, і добре перемішуються, одночасно слід пом’яти їх, щоб вони віддали зайву вологу. Залишаємо натерту масу на п’ять хвилин.

Дрібно нарізаємо гілочки кропу. В окремій мисці разбалтываем до однорідного стану курячі яйця. Туди додаємо кріп, натертий на дрібній тертці часник, перець, дрібно натертий сир. Сир краще брати пармезан або його тверді аналоги. Вся яєчна суміш добре перемішується. Сіль не додається, так вона рясно присутня в натертих кабачках. Вони віджимаються від вологи і втручаються в яєчно – сирну суміш. Добре все, перемішавши, готуємо форму для випікання бісквіта” з кабачків.

Стандартний деко, 32 х 22, укладають папір для випікання змащують рослинним або вершковим маслом. Виливають кабачкове тісто так, щоб воно рівномірно розподілилося по листу, не збираючись у великі грудки, в якій-небудь його частині.

Випікається в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Готовий пласт кабачкового тесту перекладають на стіл разом з папером, викладають по верху начинку з тонко порізаної шинки, зверху якої крупно натирається сир моцарелла. Він не повинен доходити до краю рулету, заповнюючи простір уздовж на 60 відсотків. Тобто не по всьому периметру рулету, а лише на початку та в середині. Далі ще гарячий “бісквіт” разом з папером згортають в рулет, краї паперу при цьому приминаються всередину.

Знову рулет перекладається на деко і при 190 градусів пропікається десять хвилин. Рулету після духовки дають трохи охолонути, і звільняють від пергаментного паперу. Робиться це обережно, так як гарячий рулет, крім того, він може розкритися.

Готовий рулет можна подати як цілком переконливе блюдо, полив, наприклад, найпростішим томатним соусом, присипавши зеленню або розрізати на рулетики викласти на тарілку як закуску.