Рецепт качки в духовці більше підходить для святкового вечері. Тут важлива правильна подача і тонкий смак.
Інгредієнти
Качка – 1 кг | |
Апельсини – 6 штук | |
Спеції – 2 столові ложки | |
Мед – 3 столові ложки | |
Сіль – за смаком щіпка |
Качка – досить тонке блюдо. У приготуванні качки велику роль відіграє те, з якими овочами або фруктами вона подається. Я віддаю перевагу саме апельсинів. Вони дуже добре поєднуються з качиним м’ясом. Не менш важливо, не перетримати качку. М’ясо стане сухим і жорстким. Рекомендується готувати качку в скляному посуді, оскільки вона не пригорить і не дасть соку витекти за межі посуду.
Покроковий рецепт
Маринуємо тушку качки в маринаді. Маринад у мене складається зі спецій для м’яса і солі.
Мед розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Беремо кулінарну пензлик і обмазуємо їй нашу тушку. Важливо промазати абсолютно всю тушку, без пробілів. Ріжемо апельсини кубиками і кладемо їх всередину качки. Заповніть всю внутрішню частину качки.
Розігріваємо духовку до 220 градусів, кладемо нашу тушку в скляний посуд і відправляємо в духовку.
Через хвилин 15, надягніть на ніжки качки «ковпачки» з фольги. Потім відправте назад в духовку.
За 10 хвилин до кінця, переверніть качку.
Дістаємо качку з духовки і витягуємо зсередини апельсини. Для красивої подачі можна додати зелені.