Приготування камбали – зовсім не складний процес.
Інгредієнти
Риба Камбала – 1 кг | |
Майонез – 100 г | |
Лимон – 1/4 частина | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за бажанням | |
Рослинне масло – 2-3 столові ложки | |
Борошно – приблизно 6 ложок (для обвалювання) |
У мене часто запитують: «Як приготувати камбалу? Що можна приготувати з цієї риби? Які рецепти камбали ви знаєте?» Приготування камбали – зовсім не складний процес. М’ясо у камбали дуже ніжне, біле і корисне. Пропоную вам чудовий рецепт смаженої камбали з дрібно рубаним лимоном в майонезі. Лимон перебиває специфічний запах риби і надає їй неповторний смак. Тушку я купую вже чищенную, без голови і нутрощів, а чорну шкіру з камбали в цьому рецепті не знімаю. Для кращого маринування риби на шкірі потрібно зробити надрізи ножем. Виходить дуже ніжна і смачна риба з хрусткими плавничками.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Камбалу розморозити (якщо це необхідно), промити, видалити хвіст і нутрощі, ще раз промити. (Якщо бажаєте, можна обрізати плавники, але в плавниках як раз таки сама смакота, так що… на ваш розсуд). З боку білої рибу очистити від луски. З чорної сторони – шкіру гострим ножем надрізати смужками. Рибу посолити за смаком з обох сторін, присипати чорним меленим перцем (за бажанням). Відкласти поки в сторону.
На 1 кг камбали нам знадобитися 1/4 частина лимона. Якщо вам попався толстошкурый лимон, нічого страшного. А точніше це навіть добре, так як в рецепті ми будемо використовувати не тільки цедру лимона, але і всю шкірку і сік. Отже, лимон помити, відрізати потрібну 1/4 частина (або більше, якщо у вас більшу вагу риби), не крупно порізати. Шматочки лимона і сік перекласти в блендер, подрібнити до дрібної крихти.
У тарілці змішати майонез і подрібнені часточки лимона (якщо раптом будуть попадатися великі шматочки лимона, нічого, це навіть смачно). В майонезно-лимонну суміш покласти камбалу, обмазати її з усіх сторін приготованим соусом. (Можна залишити рибу маринуватися на кілька годин, вийде ще смачніше. Так і специфічний запах риби зникне).
Муку висипати в плоску тарілку. Обваляти в борошні камбалу, змащену з усіх боків майонезно-лимонної сумішшю. Обвалювати, знову ж таки з обох сторін.
На сковороді розжарити рослинну олію. На середньому вогні на олії обсмажити рибу до рум’яної скоринки з одного боку. Потім камбалу перевернути і смажити на слабкому вогні з іншого боку до рум’яної скоринки або до готовності. Камбала готуватися швидко, тому сковороду кришкою я не накриваю.
Подавати смажену камбалу з овочами і будь-яким гарніром. Приємного апетиту!