Діти можуть самі нанизувати шматочки фруктів і овочів на шпажки, розвиваючи дрібну моторику пальців рук.
Інгредієнти
карбонат – 150 грам можна взяти варену ковбасу | |
сир – 150 грам | |
виноград – 1 гроно | |
маслини – 10 штук | |
оливки – 10 штук |
Прикрасою будь-якого столу хоч святкового, хоч обідньої можуть послужити канапе. Це універсальне блюдо. Хочете здивувати «високих» гостей – використовуйте в складанні канапе делікатесні продукти. Бажаєте прикрасити дитячий стіл – беріть овочі і фрукти. Мої діти дуже люблять канапе, активно беруть участь у їх складанні, з задоволенням підбирають смакові поєднання. Я не мудрую лукаво, даю їм на вибір варену ковбаску, карбонат, сир, виноград, яблуко, варену моркву. Також вони люблять маслини і оливки, навіть обожнюють (хоча зазвичай діти до них ставляться насторожено). Ось, наприклад, які канапе ми робимо по вихідних.
Покроковий рецепт
Нарізаємо кубиками сир. Кожна грань приблизно 1 – 1,5 сантиметра. Сир використовуйте твердих або напівтвердих сортів.
Кубиками такого ж розміру нарізаємо варену ковбасу або карбонат. З карбонату я попередньо зрізаю шкірку.
Відкриваємо банку оливок, банку маслин. Рідину зливаємо. Ягоди пересипаємо в зручну мисочку.
Виноград промиваємо, отделаем від гілки. Природно для канапе купуйте виноград без кісточок.
У довільному порядку нанизуйте на шпажки підготовлені інгредієнти. Красиво розкладіть на блюдо. Щоб канапе красиво стояли, в середину блюда я поклала половинку яблука. Запрошуйте дітей до столу!