Каннеллоні з мясним фаршем і соусом бешамель

Каннеллоні з мясним фаршем і соусом бешамель – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Каннелоні – це італійське блюдо, яке представляє собою листи пасти, які потрібно згорнути в трубочку, попередньо поклавши туди начинку. Смачно і дуже поживно!

Покроковий рецепт

Порізані цибулю і часник обсмажуємо на олії кілька хвилин.


Додаємо фарш і обсмажуємо до готовності 15-20 хвилин.

Помідори нарізаємо кубиками і додаємо до фаршу. Солимо, перчимо. І обсмажуємо ще 15 хвилин.



А тим часом приготуємо соус бешамель. Розтоплюємо вершкове масло. Додаємо 3 ст. л. борошна і трохи обсмажуємо. Заливаємо молоком. Ретельно перемішуємо вінчиком. І готуємо до консистенції густої сметани приблизно 10 хвилин.

Начинку і соус прибираємо з вогню й даємо охолонути. Готуємо пасту. З трьох яєць і поступовим додаванням борошна замішуємо тісто. Ділимо на три частини. Розкачуємо кожну у формі прямокутника завтовшки 1-2 мм. Розрізаємо кожен прямокутник на 4 частини. Вийде всього 12 маленьких заготовок.


На кожну заготовку кладемо по 2 ст. л. начинки і звертаємо в трубочку.


Половину соусу бешамель наливаємо у форму для запікання. Викладаємо трубочки. Зверху поливаємо соусом, що залишився. І відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів, на 35-45 хвилин.


Виймаємо з духовки і посипаємо тертим сиром і знову відправляємо в духовку на 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Сервіруємо. Приємного апетиту!