З білокачанної капусти можна приготувати багато страв, адже її можна і посмажить, і згасити, вона відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. У нашому рецепті використовуються мариновані шампіньйони.
Інгредієнти
Капуста – 300 гр білокачанна | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Печериці – 200 гр мариновані | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Кріп свіжий – за смаком |
Для реалізації рецепту нам потрібно білокачанна капуста, ріпчаста цибуля, морква з грядки, олія рослинна (підійде соняшникова), спеції, гриби-шампіньйони мариновані. Готувати капусту з грибами будемо на сковороді. Подробиці в нашому описі.
Покроковий рецепт
Для початку з капусти видалити верхні листочки. Потім нашинкуем капусту на обробній поверхні. На сковороду увіллємо рослинне масло, подогреем його. У розігріте рослинне масло відправляємо для обжарювання нарізку з капусти. Відразу солимо, приправляємо улюбленими спеціями.
Капусту смажимо, а паралельно подрібнюємо на тертці очищену моркву, ріпчасту цибулю дрібно рубаємо. Овочеву нарізку перекладаємо на сковороду до капусти.
Тушкуємо капусту з овочами під кришкою на помірному вогні майже до готовності.
З маринованих печериць зливаємо рідину. При необхідності нарізаємо шматочками (у нас гриби вже нарізані). Відправляємо печериці до капусти. Продовжуємо смажити під кришкою ще хвилин 6-9.
Коли капуста разом з печерицями буде готова, присипаємо її за бажанням подрібненою свіжою зеленню (у нас – кріп).
Капусту, смажену з печерицями, використовуємо при подачі на стіл як самостійну закуску або доповнюємо улюбленим гарніром. Можна таку капусту використовувати в якості начинки для пирогів і пиріжків. Пригощайтесь на здоров’я!