Карамельні льодяники з квітами

Карамельні льодяники з квітами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Льодяники зі справжніми квітами – це незвичайний і дуже красивий десерт, за допомогою якого ви порадуєте своїх рідних і близьких, при цьому готувати їх дуже просто.

Покроковий рецепт

Для початку потрібно приготувати основу для цукерок, а саме сироп. Для цього цукор заливаємо водою, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння на середньому вогні. Після того, як сироп закипить, додайте в нього лимонну кислоту, і залиште на вогні ще 30-35 хвилин. По закінченню часу, в сироп додайте соду, яку попередньо слід розвести у воді. Ретельно перемішайте, і найголовніше дочекайтеся поки осяде піна.

Наступним кроком стане приготування карамелі. У готовий сироп додаємо цукор, і знову відправляємо на вогонь, часу на 3-5 хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися.

Приступаємо до приготування льодяників. На пергамент насипте цукрову пудру, і за допомогою склянки зробіть у ній поглиблення. У заглиблення наливаємо заготівлю і додаємо засушені квіти. Якщо квіти свіжі, то висушіть їх за допомогою звичайної праски. До кінця карамельки прикладіть шпажку і залийте ще одним шаром заготовки. Застигають вони протягом 30-40 хвилин. Квіткові льодяники готові.

При необхідності обмийте цукерки від цукрової пудри під холодною водою.
Важливо: для приготування цукерок використовуйте тільки ті квіти, які можна використовувати в кулінарії, наприклад, лаванда, чайна троянда, гібіскус, ромашка, фіалка, базилік…