Картопля з грибами і свининою в горщиках, в мікрохвильовці

Картопля з грибами і свининою в горщиках, у мікрохвильовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готується цей шедевр так:

1. Всі продукти миються і чистяться. Картопля ріжеться кубиками, м’ясо – невеликими шматочками, цибулю – півкільцями, часник – пластинками, гриби поділяються на чотири частини.

2. Промиті і нарізані інгредієнти викладаються на дно горщиків шарами:

– дві часточки часнику,

– шар м’яса,

– шар цибулі.

– шар картоплі,

– дві часточки часнику,

І знову:

– шар грибів,

– шар картоплі,

– шар цибулі.

– шар часнику.

Іншими словами:

– шар м’яса лежить виключно внизу,

– шари цибулі і грибів поперемінно пересипаються шарами цибулі і часнику.

3. Заключний акорд. Посипання всього сіллю і спеціями за смаком, заливка бульйоном або водою так, щоб він (вона) на 2 – 3 см не доходив (не доходила) до верху горщика. Справа в тому, що вода в горщику буде сильно кипіти. Зверху в такий горщик кладуть сметану або вершкове масло.

Лишається поставити готову картоплю в мікрохвильовку, включити останню на повну потужність (частіше 850 w) на десять хвилин.

Готову страву буде дуже ніжним і ароматним і вже у всякому разі не поступиться стравам, приготованим в духовці, за своїми смаковими якостями. Крім того, картопля в горщику поєднується з будь-якими продуктами. Вона цілком обійдеться і без м’яса, а на місце сметани вгорі чудово підійде тертий сир.