Готується цей шедевр так:
1. Всі продукти миються і чистяться. Картопля ріжеться кубиками, м’ясо – невеликими шматочками, цибулю – півкільцями, часник – пластинками, гриби поділяються на чотири частини.
2. Промиті і нарізані інгредієнти викладаються на дно горщиків шарами:
– дві часточки часнику,
– шар м’яса,
– шар цибулі.
– шар картоплі,
– дві часточки часнику,
І знову:
– шар грибів,
– шар картоплі,
– шар цибулі.
– шар часнику.
Іншими словами:
– шар м’яса лежить виключно внизу,
– шари цибулі і грибів поперемінно пересипаються шарами цибулі і часнику.
3. Заключний акорд. Посипання всього сіллю і спеціями за смаком, заливка бульйоном або водою так, щоб він (вона) на 2 – 3 см не доходив (не доходила) до верху горщика. Справа в тому, що вода в горщику буде сильно кипіти. Зверху в такий горщик кладуть сметану або вершкове масло.
Лишається поставити готову картоплю в мікрохвильовку, включити останню на повну потужність (частіше 850 w) на десять хвилин.
Готову страву буде дуже ніжним і ароматним і вже у всякому разі не поступиться стравам, приготованим в духовці, за своїми смаковими якостями. Крім того, картопля в горщику поєднується з будь-якими продуктами. Вона цілком обійдеться і без м’яса, а на місце сметани вгорі чудово підійде тертий сир.