Картопля виходить дуже ароматний з ніжною сирною скоринкою. Можна використовувати як гарнір, а можна і як основна страва.
Інгредієнти
Картопля свіжий – 1 кг. | |
Кардамон зелений – 9 шт. | |
Часник – 4 зубчики | |
Насіння пожітніка – 1/2 їдальні ложки | |
Бринза – 200 гр. | |
Зелень заморожена – 2 столові ложки | |
Майонез – 2 столові ложки | |
Коріандр мелений – 1 столова ложка | |
Коріандр цілий – 1 столова ложка | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Куркума – 1 столова ложка | |
Перець чилі мелений – 1/2 чайної ложки | |
Гарам масала – 1/2 їдальні ложки | |
Чорний кмин – 1/2 їдальні ложки | |
Імбир мелений – 1 столова ложка | |
Зіра – 1/2 їдальні ложки | |
Сіль – за смаком |
Інгредієнти для приготування картоплі легко знайти на ринку або в супермаркеті. Страва не вимагає витрат часу, а результат обов’язково порадує.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування картоплі.
Картоплю порізати і відварити в підсоленій воді.
Змішати всі спеції: коріандр цілий, коріандр мелений, зіру, насіння гірчиці, кмин, перець чилі, куркума, імбир, насіння пожітніка, гарам масалу, кардамон. З кардамону попередньо дістати насіння.
Бринзу натерти на крупній тертці.
Часник видавити через землянку.
До часнику додати відварену картоплю, добре перемішати.
Потім додати змішані спеції, зелень і майонез. Добре перемішати.
Зверху картоплю посипати сиром і поставити в мікрохвильову піч на 10 хвилин.
Блюдо готове. Приємного апетиту!