Картопля, запечена у фользі з салом

Картопля, запечена у фользі з салом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Страва з картопляних бульб і сала просто приготувати, але виходить дуже смачно і ситно! Спробуйте картоплю в духовці з салом і ви.

Інгредієнти

Картопля – 5 шт.
Сало – 150 гр
Масло рослинне – 3 ст. ложки
Сіль – за смаком
Суміш перців – за смаком
Часник сушений – за смаком

Як приготувати Картоплю, запечену у фользі з салом

Для того, щоб приготувати смачну картоплю разом з салом, краще використовувати невеликі бульби, бажано молоді. Такий картопля запечеться швидше, буде м’яким. Картопля, поєднаний з салом, можна запропонувати в якості ситного перекусу до обіду. Крім картоплі і сала (у нас воно, до речі, свіже потрібно рослинне масло і спеції: часник сушений, сіль, суміш мелених перців. Для запікання візьміть фольгу.

Покроковий рецепт

Отже, для рецепта відбираємо незіпсовані картопляні плоди. Промиваємо під холодною водою, очищаємо від шкірки.

Далі бульби перекладаємо на обробну поверхню, нарізаємо у формі кухлем товщиною не більше 5 мм

Свіже сало нарізаємо тонкими шматочками.

Починаємо формувати блюдо для запікання. На шматок фольги викладаємо по черзі картопляний гурток і шматочок сала.

Картопля з салом присипаємо спеціями, збризкуємо рослинним маслом.

Картоплю акуратно загортаємо у фольгу. Аналогічним чином поступаємо з іншими бульбами.

Відправляємо картопля з салом у фользі в духовку. Запікаємо в два етапи: перший – при температурі 200 градусів 20 хвилин, другий – при температурі 170 градусів 25 хвилин.

Подати запечену картоплю з салом можна з зеленню або овочами. Приємного перекусу всім!