Гарнір, приготований з картопляних бульб, мабуть, найпопулярніший і поширений. Є кілька варіантів приготування смачного картопляного гарніру. Картопля, можна просто відварити, запекти, посмажити. Ми пропонуємо зробити картопляну запіканку.
Інгредієнти
Картопля – 4 штуки | |
Майонез – 80 гр | |
Яйце куряче – 1 штука | |
Сіль – за смаком | |
Сир – 80 гр твердий | |
Масло рослинне – 3 ст. ложки | |
Перець чорний мелений – за смаком |
Для приготування смачної картопляної запіканки крім головного інгредієнта – бульб – потрібно підготувати куряче яйце, сир, майонез і сіль. З кухонного начиння візьміть обробну дошку, ножик, міксер або віночок, овощечистку, миску, щоб зробити заливку для запіканки, і жароустойчивую форму, оскільки наша страва буде запікатися в духовій шафі. Озброївшись необхідним кухонним інвентарем та інгредієнтами в потрібній кількості, приступайте до реалізації рецепта картопляної запіканки.
Покроковий рецепт
Для рецепту підберіть картопляні бульби бажано однакового середнього розміру. Картопля повинна бути незайманою, з малим вмістом вічок. Промийте картоплю під прохолодною водою, очистіть від шкірки.
Для наступної кулінарної процедури беремо дошку. Очищені картопляні бульби нарізаємо на тонкі круглі слайсы. Товщина кожного колечка не більше 0,5 см. для нарізки скористатися спеціальною теркою.
Включає духова шафа. Виставляємо температурний режим на 200 градусів. Поки духовка розігрівається, зробимо заливку для картопляної запіканки. У миску переправляємо майонез, розбиваємо до нього одне куряче яйце. Трохи підсипаємо солі.
Озброюємося міксером (з цим приладом швидше і зручніше), перешиваємо майонез з яйцем не більше хвилини.
В отриману масу додаємо натертий сир. Тертку використовувати з дрібними осередками.
Інгредієнти для заливки перемішуємо вже ложкою.
Дно і стінки форми для запікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо у формі «луски» в один шар половину картопляних слайсів. Присипаємо картоплю за смаком сіллю і чорним меленим перцем (або іншими відповідними спеціями).
На картопляний шар викладаємо половину сирної заливки.
Викладаємо залишився картоплю.
Заливаємо рештою заливкою картоплю.
Відправляємо форму з картоплею в духовку на 40 хвилин. Готовність картоплі перевіряємо ножем. Картопля має стати м’яким.
Акуратно, щоб не обпектися, дістаємо форму з картопляну запіканку з духовки. За бажанням подаємо до столу, прикрасивши гілочкою зелені. Приємного вам апетиту!