Картопляні деруни

Картопляні деруни – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопляні деруни – дуже смачне блюдо, яке може стати повноцінним обідом або вечерею. Готується швидко і просто.

Покроковий рецепт

Для початку потрібно підготувати продукти. Для картопляних драніков нам знадобиться очистити 4 картоплини, 1 велику цибулин, далі потрібно 2 яйця, борошно, сіль і приправа.

Насамперед необхідно натерти на крупній тертці картоплю.

Потім потрібно натерти на тертці цибулю, вбити два яйця, додати сіль і приправу.


Потім додаємо 2-3 ложки борошна і все добре перемішуємо до однорідного стану.

Розігріваємо сковорідку, наливаємо олії і викладаємо по одній столовій ложці суміші на сковороду.

На середньому вогні обсмажуємо наші деруни до золотистого кольору, потім перевертаємо на інший бік і також добре обсмажуємо.
Вогонь повинен бути не більшим, щоб тісто всередині драніков добре просмажене і не було сирим.

Викладаємо деруни на тарілку, прикрашаємо за бажанням помідорами, також до дерунам ідеально підходить сметана, а ще в саме тісто можна додати трохи вареної ковбаски, тоді вийдуть дуже смачні деруни з ковбасою, але це вже буде не оригінальний рецепт.
Коли деруни трохи охолонуть їх можна подавати до столу.
Блюдо виходить дуже ситним та смачним.
Всім приємного апетиту!