Картопляні пиріжки з капустою

Картопляні пиріжки з капустою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цікаве і незвичайне блюдо з дуже простих і звичних інгредієнтів

Інгредієнти

білокачанна капуста – 500 гр.
картопля – 500 гр.
велика морква – 1 шт.
яйця – 2 шт.
цибулина – 1 шт.
молоко – 200 мл
томатна паста – 4 ст. л.
сіль – за смаком

Як приготувати Картопляні пиріжки з капустою

Традиційне поєднання смаків пюре і тушкованої капусти можна обіграти по-новому, приготувавши пиріжки з картопляного тіста. У поєднанні з гострим кетчупом вони можуть виступати як самостійне блюдо або закуска. Гарні пиріжки і з солодким гарячим чаєм.

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти

1. Картоплю почистити, відварити, залити молоком і розтовкти в пюре так, щоб не залишилося грудочок. Молоко додавати поступово, маса повинна вийти густий.




2. Капусту і цибулю нашаткувати, моркву потерти, покласти на сковорідку. Тушкувати до готовності хвилин 13 – 15.

3. Яйце збити, ввести в остиглу картопляну масу, добре вимісити.

4. Руки намочити, взяти невелику кількість пюре, зверху викласти капусту, накрити ще одним шаром пюре. Зліпити пиріжки, викласти на металеве деко, злегка змащене олією.

5. За допомогою кулінарної пензлика, промазати збитим яйцем кожен пиріжок.

6. Випікати при 190 градусах протягом 15 хвилин.
Пиріжки можна подавати теплими або холодними, приправляючи кетчупом, томатною пастою, гірчицею.