Каша гречана

Каша гречана – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Варіантів приготування гречки – цілий безмежний океан.. і завжди виходить чудово! Давайте сьогодні зробимо самий нескладний варіант – гречку як самостійний гарнір.

Інгредієнти

Гречка – 1,5 склянки
Вода – 3 склянки
Сіль – за смаком

Як приготувати Каша гречана

Всім доброго дня!
Знаєте, іноді я думаю, що змогла б харчуватися однією лише гречкою, в будь-якому вигляді, можливо, навіть у сирому. Не можу нічого з собою вдіяти, люблю цю крупу, вкууусно і корисно! До того ж, це джерело цінних речовин, вітамінів і мінералів! В гречці і залізо, і йод, магній, різні вітаміни, перераховувати можна довго! А ще, дуже багато білка, з-за чого особливо її цінують ті, хто з якихось причин не їсть м’ясо. Та й готувати її одне задоволення, раз-два і можна їсти.

Покроковий рецепт

Перше, що я роблю, це промиваю крупу, до прозорості води, прибираю все зайве, що зазвичай трапляється, окрім гречки (інша крупа, лушпиння, гілочки навіть бувають, ціле асорті :)) ), заливаю холодною водою. Знаю, що багато крупу перебирають, поки вона ще суха, але для мене особисто зручніше і швидше по-іншому.

Залиту гречку можна залишити на якийсь час, так навіть цікавіше, вона насититься водою, звариться за п’ять хвилин.

Але це за настроєм. А сьогодні, далі, ми ставимо каструльку на плиту, на великий вогонь, щоб закипіло швидше, солимо, коли вода трохи зігріється, перемішуємо, чекаємо… Коли закипіло, зменшуємо вогонь майже на самий маленький, і варимо, періодично помішуючи, щоб все у нас готувалося рівномірно. Якщо з’являється вівчарик, прибираємо. Зазвичай, 15-20 хвилин вистачає, щоб кашка приготувалася, вода випаровується, крупа стає м’якою, розсипчастої, смачною.

Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою, даємо “дійти” цього пишності! А далі… та з чим завгодно, можна її їсти! Гречка універсальний гарнір практично до всього. Сьогодні у мене були котлетки і “залишки розкоші” у вигляді скибочок ковбаси :). Бажаю вам, щоб все вийшло, і приємного апетиту! :))