Для випічки коржів заготовимо такі продукти.
В першу чергу замісимо тісто для коржів. У миску для змішування продуктів викладемо кефір, також можна використовувати кисле молоко. Також в неї додамо сіль , все перемішати.
В окремій чашці ретельно “погасимо” соду, використовуємо для цього окріп, виллємо в кефір. Ще раз перемішати, дочекаємося, щоб на кефірі утворилася шапка піни.
У кефір частинами додамо борошно і замісимо м’яке ніжне тісто. Відкладемо його вбік, щоб воно відпочило.
Тепер займемося приготуванням начинки. В окремий посуд викладемо сир, додамо яйце куряче.
Цибуля зелена ретельно промиємо в проточній воді, просушити, дрібно наріжемо.
Подрібнену цибулю додаємо в сир, присолим.
Начинку ретельно перемішаємо, домагаючись, щоб яйце в ній рівномірно розчинилося.
Випікаємо коржі на товстостінній сковороді. Її заздалегідь розігріємо до температури 120-140 градусів.
Тісто знову подмесим.
Тісто розділимо на частини, скачаємо їх у кульки. Тепер потрібно швидко сформувати коржі і випікати їх, поки тісто не почало сохнути.
Кожен кульку розгортаємо в коржик, зовсім тонко викочувати не потрібно.
В серединку розкатаної коржі викладаємо начинку.
Краї коржі збираємо в один вузлик, акуратно залепливаем його, виходить мішечок з начинкою.
Пальцями акуратно розминаємо, перетворюючи в коржик, стежимо, щоб тісто ніде не порвалося.
Потім за допомогою качалки розкачуємо корж, щоб вона стала тонша.
Корж акуратно переносимо на сковороду. Сковороду змащувати маслом не потрібно, випікаємо коржі на сухій сковороді.
В окремому посуді розтоплюємо масло.
Кожну корж після випічки рясно поливаємо олією.
Після того, як коржі просочаться маслом і трохи охолонуть, розрізаємо їх на чотири частини і подаємо на стіл. До них зазвичай подають солодкий чай з молоком. Приємного апетиту!