Кесадільї з гарбузом

Як приготувати Кесадільї з гарбузом

Я люблю коржі всіх видів, є в мене така слабкість. І кесадільї поважаю теж, хоча це вже «закриті» коржі, згорнуті в конвертики. Робити їх нескладно, єдино, що за халапеньо не хочеться полювати в наших широтах, і я заміняю його солодким перцем і не вважаю, що це профанація – просто такі от кесадільї new-wave.

Страва на 6 порцій.

– 3 чашки гарбуза, очищеної і порізаної кубиками розміром близько 5 см (з приблизно половина цілої гарбуза вагою 1 кг)

– 1 тонко порізаний халапеньо (близько 2-х ст. ложок)

– 12 пшеничних коржів-тортилий (близько 20 см в діаметрі)

– 300 р сиру фета, покришеного

– 1,5 чашки крупно порізаної свіжої кінзи

– 2 лайма, кожен порізаний на 6 часточок

Варіть гарбуз у великій каструлі, киплячій підсоленій воді, поки гарбуз не стане м’якою – але розпадатися на шматочки вона при цьому не повинна (близько 10 хвилин). Злийте воду і охолоджуйте 10 хв. Поки гарбуз ще тепла, покладіть її в блендер і зробіть пюре (повинно вийти ніжне по консистенції). Приправте сіллю і перцем. (Якщо вирішили використовувати халапеньо – його теж зараз підмішайте).

Розкладіть гарбузове пюре рівними частками на кожну з 6-і коржів (приблизно по 0, 25 чашки пюре на кожну тортилью) і розмажте. Покришіть фету зверху на кожен коржик.

Потім посипте кінзою (теж десь по 0, 25 чашки на кожен коржик) і присипте трохи чорним перцем. Накрийте другою тортильєю.

Розігрійте велику важку сковороду на середньо-сильному вогні. Підсмажуйте на ній кесадільї до золотистого кольору (і навіть нехай вони трішки потемніють, підгорять) – по 1 хвилині на кожній стороні.

Подавайте з скибочками лайма.

Дивіться також:  Такос, з начинкою з грудки і перцю

Поживна цінність.

1 порція містить:

355 Ккал

14 г жиру

45 г вуглеводів

16, 2 г білків

6 г клітковини