Піта з мясним соусом болоньєзе

Піта з мясним соусом болоньєзе – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Піту – коржик з дріжджового тіста зробити неважко, якщо знати деякі тонкощі. А соус з м’ясного фаршу підійде не тільки в якості начинки для піти, але і за прямим призначенням – до пасти і рісу

Інгредієнти

борошно – 2 склянки
вода – 0,5 склянки
дріжджі сухі – 1 ч. л.
сіль – 0,5 ч. л.
цукор – 1 ч. л.
рослинне масло – 1 ст. л.
м’ясний фарш – 500 г
цибуля ріпчаста – 1 штука
морква – 1 штука
томатна паста – 3 ст. л.
вода – о,5 л
чорний перець – 0,5 ч. л.
кріп, петрушка, базилік – по 2-3 гілочки

Як приготувати Піта з м’ясним соусом болоньєзе

Одне з улюблених страв на вечерю вихідного дня – пита з м’ясною начинкою. Варіантів начинки – найбільше безліч, але в цей раз буде рецепт м’ясного соусу болоньєзе.

Покроковий рецепт

Тісто для піти – просте дріжджове. У теплій воді розчинити сіль, цукор і сухі дріжджі.


Додати рослинне масло і борошно до отримання щільного еластичного тіста. Поставити його в тепле місце для вистоювання протягом 40-60 хвилин. А тим часом можна почати готувати соус болоньєзе.

Дрібно порізати цибулю і обсмажити його на рослинному маслі.

Додати туди ж натерту на крупній тертці, морква

Сирий м’ясний фарш викласти в сковороду до овочами і обсмажувати на невеликому вогні, поки повністю не випарується весь сік, але не пересушувати!

Розвести томатну пасту водою і влити в м’ясо-овочеву суміш. Можна (і це навіть краще!) замінити пасту з водою на консервовані помідори, збиті в блендері або подрібнені свіжі томати. Тушкувати 20 хвилин на малому вогні.

Додати сіль, спеції, дрібно нарізану зелень, тушкувати ще 5-10 хвилин.

Якщо тісто для піт готово – піднялося, збільшившись вдвічі, можна приступати до розбирання і формуванні. Потрібно розділити тісто на невеликі шматочки і розкачати кожен в коржик розміром не більше чайного блюдця, товщиною 4-5 мм.

Дати розкатаним коржикам постояти на столі, щоб тісто почало підніматися.

Розжарити суху сковороду і обережно перенести на неї корж. Через півхвилини вона почне здуватися бульбашками пари всередині, це значить, що пора перевертати піту.

Закрити сковороду кришкою і довести до готовності другу сторону. Якщо все зроблено правильно, але під кришкою коржик сильно роздується, утворивши всередині повітряний кишеню, який необхідний для подальшої фарширування.

Готові піти складати в глибоку миску, прикриту серветкою.

При подачі кожну піту розламати навпіл і наповнити половинки м’ясним соусом болоньєзе. Не забудьте подати до пиитам з начинкою гострий кетчуп і салат зі свіжих овочів.