Солодкий дріжджовий хліб на молоці

Солодкий дріжджовий хліб на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Дріжджі – 2 +1/4 ч. л. (сухих)
Молоко – 2 склянки
Борошно – 6 + 1/2 склянки (вищого сорту)
Цукор – 1 +3/4 склянки
Сіль – щіпка
Куркума – 1 ч. л. (порошок)
Яйця курячі – 1 шт. (кімнатної температури)
Вершкове масло – 200 г (розм’якшеного)
Яйця курячі – 1 шт. (для глазурі)
Мак – 1 ч. л.

Як приготувати Солодкий дріжджовий хліб на молоці

Давайте приготуємо дуже смачний солодкий дріжджовий хліб на молоці. Адже нічого смачнішого немає домашнього хліба, ще теплого і м’якого! Дріжджове тісто для хліба я готую на молоці без опарним способом. Мені дуже подобається хліб у поєднанні з куркумою, спробуйте теж покласти, не пошкодуєте. Для приготування хліба використовуйте хороші дріжджі і борошно вищого гатунку, і у вас все вийде. Солодкий дріжджовий хліб на молоці я випікаю в духовці. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 краюшки хліба.

Покроковий рецепт

У маленькій мисці, в 1 склянці теплого молока розчинити 2 ¼ чайних ложки сухих дріжджів. Дати постояти близько 5 хвилин. Борошно вищого сорту просіяти у велику миску. Додати до 6 склянок борошна 1 ¾ склянки цукру, ¼ чайної ложки солі і 1 чайну ложку куркуми, перемішати. Зробити поглиблення в центрі отриманої суміші. У заглиблення вилити молочну дріжджову суміш, що залишився молоко, 1 куряче яйце, 200 г розтопленого вершкового масла. Замісити тісто до стану пружності.

Спочатку воно дуже липке, але згодом, по мірі підсипання невеликої кількості борошна (приблизно ще ½ склянки, не більше), липкість пройде. Остаточний результат — тісто не повинно бути дуже щільним, але і не липнути до рук. Сформувати тісто в кулю і покласти його назад в миску. Накрити миску поліетиленовою плівкою або рушником, залишити тісто підніматися в теплому місці протягом 1,5-2 годин (воно має збільшитися вдвічі).

Тісто розділити на 2 рівні частини. Скачати з нього кульки. Покласти кульки на робочу поверхню і за допомогою рук, зробити диски (діаметром близько 20 см, завтовшки 1,2-1,5 см).

Деко вистелити пергаментним папером. Коржі з тіста перекласти на деко. Накрити хліб чистим рушником і залишити підніматися тісто протягом 1 години.

Розігріти духовку до 190 C градусів. Збитим невеликим курячим яйцем змастити майбутній хліб. На хліб нанести за допомогою вилки штрихування.

Посипати зверху маком. Випікати домашній хліб на молоці на середньому рівні вже розігрітій духовці до золотистого кольору (від 30 до 35 хвилин).

Вийняти дріжджовий хліб з духовки. Дати повністю охолонути, потім нарізати на шматочки і подавати до столу. Приємного апетиту!