Як не заготовити на зиму арбузики, коли вони так і просяться в банку.
Інгредієнти
кавун – 1 – 2 шт | |
сіль – 1 стіл.ложка | |
цукор – 3 стіл. ложки | |
оцет – 2 стіл. ложки | |
аспірин – 3 таблетки |
Для цього рецепта підійдуть навіть привяленные, або не дуже солодкі – перевірено та випробувано. Закочені вони стають обалденно смачні.
Покроковий рецепт
На трилітровий бутель нам знадобляться такі інгредієнти: кавун, сіль, цукор , оцет, ацетилсаліцилова кислота. Всі. Жодних петрушок, укропов, часничку не потрібно.
2. Моєму кавуни в проточній воді і нарізаємо на невеликі сегменти, щоб добре проходили в горлечко банки.
3. Заливаємо набиті кавуном банки окропом і добре закутуємо чимось теплим (пледом, шубою), нехай постоять 30 хвилин.
4. Зливаємо заливку з бутлі в каструлю, ставимо каструлю на вогонь і додаємо прямо в каструлю 1 столову ложку солі, 3 столові ложки цукру, 3 таблетки аспірину, а коли закипить – 2 столові ложки оцту.
5. Закатуємо і знову добряче закутуємо до повного охолодження. Буває так, що і два дні може так простояти.
Взимку проковтнете язички – це я вам обіцяю.