Кавунове варення

Кавунове варення – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Помивши кавун необхідно видалити всі кісточки з потрібної м’якоті. Порізати її потрібно кубиками. Подрібнити м’якоть кавуна при допомозі ступки для картоплі, (можна скористатися міксером).

Посипаємо м’якоть цукром (половиною, тобто 0,5 кг), даємо настоятися близько двох годин, поки не з’явиться сік.

Зливаємо сік кавуна в окрему каструльку і висипаємо в нього цукор, що залишився. Варимо таку рідину близько 5-10 хвилин.

Далі перекладаємо м’якоть кавуна в нову каструльку і заливаємо її гарячим сиропом. Додаємо сушену м’яту.

Варити варення потрібно 20 хвилин. Пінку зібрати.

Далі рідина повинна охолонути. На ніч її краще залишити на столі щоб випарувалася зайва рідина. Можна накрити марлею, щоб не допустити потрапляння мошок і пилу.

На ранок знову поставити масу на вогонь і додати туди сік одного лимона. За бажанням можна додати трохи кориці. Варити суміш годину, якщо кавун був недоспевшій можна і два.

Коли варення стане зовсім густим, можна вимикати і закочувати в банки.

Закочується варення відразу гарячим. Банки потрібно буде перевернути кришками вниз. Взимку вас чекає смачне варення з кавуна!