Кекси на йогурті з вареним згущеним молоком

Кекси на йогурті з вареним згущеним молоком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пишні, м’які і такі ароматно-карамельні мафіни! перед ними неможливо встояти! Для мене яскравий смак вареного згущеного молока – це завжди спогади безтурботного дитинства і радості!

Інгредієнти

Борошно – 350г
Яйця – 3 шт
Йогурт натуральний – 300г Можна замінити на кефір або навіть сметану (але в останньому варіанті калорійність зросте)
Масло вершкове – 100г
Цукор – 170г
Сіль – 2-3 щіпки
Ванілін – 1г У мене кристалічний, концентрований
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Згущене молоко – 1,2 банки приблизно

Як приготувати Кекси на йогурті з вареним згущеним молоком

Щоб кекси вийшли по-справжньому божественними, згущене молоко найкраще варити самостійно, причому брати обов’язково якісну, без сторонніх домішок.

Покроковий рецепт

Розбиваємо яйця в миску, додаємо цукор, сіль, ванілін.

Все збиваємо вінчиком або міксером до утворення білої піни.

Далі суміш виливаємо в наш йогурт, розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо її в миску.

Перемішуємо до однорідності і наше тісто готове.

Тепер готуємо наші формочки для мафінів. Я користуюся одноразовими паперовими формами, попередньо вставивши їх у свої старі силіконові формочки.

Тісто викладаємо по 2 чайні ложки в кожну формочку, щоб дно було повністю закрито. Я в цей раз перестаралася з нижнім шаром, зробивши його занадто товстим, а верх навпаки дуже тонким (з-за цього згущене молоко вийшла назовні і вийшли “кекси-вулканчики”). Далі викладаємо в серединку по чайній ложці згущеного молока.

Третім шаром тісто, близько двох повних чайних ложок на формочку. Верхній шар тесту повинен бути трохи товщі нижнього! Взагалі повинно вийти близько 15 кексів. Я розтягла на 17 маленьких штук.

Відправляємо формочки в духовку, розігріту до 180 градусів на середню полицю і випікаємо 20-30 хв. Готові кекси повинні бути злегка золотистого кольору.

От такі “карамельні вулканчики” у мене вийшли. Перед подачею можна засипати цукровою пудрою, а можна залишити так. Відірватися від них дійсно неможливо!