Пишні, м’які і такі ароматно-карамельні мафіни! перед ними неможливо встояти! Для мене яскравий смак вареного згущеного молока – це завжди спогади безтурботного дитинства і радості!
Інгредієнти
Борошно – 350г | |
Яйця – 3 шт | |
Йогурт натуральний – 300г Можна замінити на кефір або навіть сметану (але в останньому варіанті калорійність зросте) | |
Масло вершкове – 100г | |
Цукор – 170г | |
Сіль – 2-3 щіпки | |
Ванілін – 1г У мене кристалічний, концентрований | |
Розпушувач – 1,5 ч. л. | |
Згущене молоко – 1,2 банки приблизно |
Щоб кекси вийшли по-справжньому божественними, згущене молоко найкраще варити самостійно, причому брати обов’язково якісну, без сторонніх домішок.
Покроковий рецепт
Розбиваємо яйця в миску, додаємо цукор, сіль, ванілін.
Все збиваємо вінчиком або міксером до утворення білої піни.
Далі суміш виливаємо в наш йогурт, розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо її в миску.
Перемішуємо до однорідності і наше тісто готове.
Тепер готуємо наші формочки для мафінів. Я користуюся одноразовими паперовими формами, попередньо вставивши їх у свої старі силіконові формочки.
Тісто викладаємо по 2 чайні ложки в кожну формочку, щоб дно було повністю закрито. Я в цей раз перестаралася з нижнім шаром, зробивши його занадто товстим, а верх навпаки дуже тонким (з-за цього згущене молоко вийшла назовні і вийшли “кекси-вулканчики”). Далі викладаємо в серединку по чайній ложці згущеного молока.
Третім шаром тісто, близько двох повних чайних ложок на формочку. Верхній шар тесту повинен бути трохи товщі нижнього! Взагалі повинно вийти близько 15 кексів. Я розтягла на 17 маленьких штук.
Відправляємо формочки в духовку, розігріту до 180 градусів на середню полицю і випікаємо 20-30 хв. Готові кекси повинні бути злегка золотистого кольору.
От такі “карамельні вулканчики” у мене вийшли. Перед подачею можна засипати цукровою пудрою, а можна залишити так. Відірватися від них дійсно неможливо!