Класична шарлотка з кислими яблуками

Класична шарлотка з кислими яблуками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Готуємо яблука: миємо їх, чистимо, видаляємо серцевину, розрізаємо на часточки або дрібніше.


Форму для випічки невеликого діаметра (близько 20 см) змащуємо олією, укладаємо туди підготовлені яблука, збризкуємо лимонним соком і щедро приправляємо корицею. Чим солодший яблука, тим більше лимонного соку – і навпаки. Залишаємо яблука вбирати приправи, включаємо духовку розігріватися до 170 градусів.


В цей час готуємо тісто: у глибоку миску розбиваємо 4 середніх яйця, додаємо склянку цукру і добре збиваємо до піни.

Туди ж додаємо склянку борошна, змішаної з розпушувачем. Пропорції цукру і борошна повинні бути суворо 1:1. Якщо через кислоти яблук ви збільшили кількість цукру, борошно теж потрібно буде взяти більше. Збиваємо до однорідності, щоб не було грудочок.

Заливаємо цією сумішшю підготовлені яблука. Даємо тісту рівномірно розтектися, можна трохи перемішати.

Випікаємо близько 40-45 хвилин при температурі 170 градусів до сухої скіпки. Останні 5 хвилин вмикаємо режим конвекції для того, щоб утворилася скоринка.

Даємо охолонути готовому блюду при кімнатній температурі. Зверху посипаємо цукровою пудрою. Правильна шарлотка – не надто вологий і не надто “хлібна”. М’якуш повинен бути соковитим, а яблука м’якими. Приємного чаювання!