Класичні дріжджові пончики, в духовці

Класичні дріжджові пончики, в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку потрібно приготувати закваску. Для 10 великих або 20 маленьких пампушків рецепт буде таким:
— 150 р борошна грубого помелу;
— 175 мл холодної води;
— 0,5 чайної ложки дріжджів.
Все ретельно перемішати і залишити як мінімум на 2 години в холодильнику.

Потім необхідно змішати 35 г солоду, 0,5 чайної ложки дріжджів, 300 мл води і дати постояти протягом 20-30 хвилин при кімнатній температурі.

Після закінчення зазначеного часу необхідно змішати отримані інгредієнти і додати в тісто, 125 г борошна грубого помелу, 550 г борошна для піци, 10 г солі. Готове тісто бажано поставити в прохолодне місце на 12 годин.

Для приготування пончиків вийміть тісто з миски і розділіть його на шматочки по 60 г або 135 г, з яких ви будете робити маленькі кульки. У кульках робиться отвір для додання випічці форми кільця (також це дозволяє випікати тісто більш рівномірно).

Після приготування всіх пончиків приготуйте велику каструлю з водою. Додайте 200 г солоду і 20 г солі у воду.

Крім того, знадобиться велика миска з холодною водою. Покладіть пончики в каструлю з киплячою водою. Готуйте хвилину з одного боку і хвилину з іншого (пончики потрібно обертати в киплячій воді).

Потім пончики поміщаються прямо в миску з холодною водою приблизно на секунду, після чого необхідно пампушки викласти на деко. Перш ніж помістити деко в духовку, ви можете пампушки посипати маком, кунжутом, ваніліном або чимось ще.

Випікати при температурі 180 ° С близько 15 хвилин, в залежності від духовки. Пончики повинні бути золотими з скоринкою.