1. З допомогою виделки у мисці розім’яти сир, не повинно залишитися великих грудочок.
2. Розбити 1 яйце, перемішати.
3. У тісто додати ½ ч. л. розпушувача, пакетик ваніліну, сметану. Перемішати.
4. Тісто виходить досить рідке. Що б сирники не розтікалися, необхідно додати борошно. Тісто не повинно сильно прилипати до рук.
5. На стіл насипати трохи борошна, на неї викласти 1 ст. л. маси. Обваляти і сформувати сирники.
6. Викласти на розпечену сковороду, через 5 хвилин перевернути і залишити ще хвилини 3. Щоб сирники краще пропеклися і піднялися, їх можна прикрити кришкою. Після перевертання накривати не треба, інакше пропаде апетитна скориночка.
7. Крем: сметану енергійно збити виделкою з цукром.
8. При подачі можна додати свіжих або заморожених ягід.