Брауні–шоколадні американські тістечка.Особливість брауні в тому,що він пропікається не до кінця!Структура тістечка залишається щільною і трохи вологою,тому бісквіт виходить магічно-шоколадним
Інгредієнти
Шоколад темний – 200 г (1 плитка) з вмістом какао не менше 70% | |
Борошно пшеничне – 60-80 г | |
Горішки – близько 80 г | |
Масло вершкове – 120 г | |
Цукор – 100 г | |
Яйце куряче – 2 шт. | |
Сіль – щіпка | |
Вершки – 2-4 столові ложки жирність – 33 % |
В даний час в кулінарії існують десятки рецептів, як приготувати брауні. І звичайно, у кожного кондитера і домогосподарки є свій варіант, який, як їм здається, кращий і самий смачний. Тісто для брауні, як правило, складається з одних і тих продуктів: шоколаду (або какао), яєць, вершкового масла, борошна і цукру. А ось пропорції цих продуктів різні, внаслідок чого виходить різною консистенція тіста і відповідно, і смак тістечка.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Шоколад поламати на шматочки, закинути в залізну каструльку. Туди ж кинути вершкове мало (краще масло нарізати на шматочки). Все це нагріти на повільному! вогні до отримання однорідної маси, весь час помішуючи. Ні в якому разі каструльку не накривати кришкою, так як конденсат може потрапити в шоколад. Якщо в миску впаде хоч крапля води – шоколад згорнеться. Суміш ні в якому разі не повинна кипіти! (Щоб уникнути проколів, краще, звичайно, все це робити на водяній бані).
Краще не чекати повної однорідної маси. Періодично знімати посуд з маслом і шоколадом з вогню і перемішувати (т. к. каструлька гаряча, шоколад і так розтопитися і “дійде”). Якщо не розтопився, можна повернути каструлю на вогонь і нагрівати суміш ще раз.
Продовжуємо готувати тісто.
В окремій мисці збиваємо яйця з цукром.
Потім (не гарячу! Так як яйця можуть згорнутися під впливом високої температури) шоколадну суміш вливаємо в яєчну суміш.
Перемішуємо до отримання однорідної маси.
Далі, додаємо просіяне борошно, (її кількість може змінюватись, в залежності від сорту). Добре перемішуємо. Маса повинна вийти блискучою, однорідною. Комков бути не повинно, інакше в готовому брауні будуть зустрічатися білі борошняні плями.
Очищені горіхи (у мене арахіс) подрібнюємо в блендері (не в борошно, щоб у готовому тістечку відчувалися горішки).
Додаємо горіхи в шоколадне тісто, перемішуємо.
Застеляємо деко або форму пергаментом для випічки (так буде легше діставати приготований брауні), трохи змащуємо рослинним маслом.
Виливаємо тісто на деко. Відправляємо в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Тут потрібно орієнтуватися по часу виходячи з особливостей вашої духовки. Один і той же брауні може готуватися і 20 хвилин, і 40 хвилин. Головне, щоб він в середині був трохи вологим. Це можна перевірити зубочисткою, до неї повинні липнути шматочки шоколадного пирога, але серединка при цьому не повинна бути рідкою.
Готовий і остиглий брауні ріжемо на прямокутники.
За бажанням, можна зробити глазур. Розтопити шоколад з вершками в мікрохвильовці (ніг щоб не кипіла!), перемішати до отримання однорідної консистенції. Цією сумішшю полити брауні. Мега шоколадне тістечко подаємо до столу. Приємного чаювання!