Підготуємо всі продукти.
Відваримо картоплю і моркву, в підсоленій воді. Остудимо. Очистимо овочі.
Нарізаємо картоплю дрібними кубиками. Чим менше, тим красивіше буде виглядати салат. Відправляємо в салатник.
Нарізаємо моркву. На початку часточками, потім шаткуємо рівномірними кубиками, приблизно 1-2 див. Відправляємо до картопельки.
Запечену курку поділяємо на волокна. Намагайтеся нарізати максимально дрібними шматочками.
ПРИМІТКА: Я не використовую для приготування м’ясних салатів відварне філе. Смак значно відрізняється запеченого стегна від курячого стейка. Також, філе можна пересушити в процесі варіння і салат буде мати абсолютно інший підсумковий смак. Запечене м’ясо ароматне, пряне, насичене натуральними спеціями і травами. Обов’язково без жирної шкіри!
Мариновані огірки нарізаємо, додаємо до загального складу.
Засипаємо горошок в миску з овочами. Я використовувала горошок домашнього консервування.
Заправляємо майонезом, додаємо зелень: петрушку і базилік. Я принципово не додаю кріп.
Цибуля дрібно шаткую і відправляємо в нашу «Оливьешечку».
Перемішуємо всі інгредієнти. Для салату, який користується попитом у повсякденному побуті, досить покласти в красиве блюдо, гарненько вимішати, додати гілочку зелені і вуаля! Але, я обіцяла ефектну подачу. І так, беремо красиве блюдо або рознос. Посередині ставимо півлітрову банку і викладаємо салат навколо банки. Таким чином ми створюємо ефект новорічного вінка. Вінок можна прикрасити за бажанням формочками з сиру, а також з овочів, що входять до складу салату.
Виходить дуже красиво і оригінально. Не обов’язково створювати імітацію саме вінка, це може бути просто коло, всередину якого можна поставити святкову свічку, або экибану. Все залежить від вашої фантазії і тематики заходу! Насолоджуйтеся святами разом з моїми рецептами! Харчуйтеся смачно і правильно!