Щоб жюльєн вийшов ідеальним, потрібно дотримуватися основного правила: м’ясо і цибулі в пропорції має бути однакова кількість. Це важливо, так як саме цибулю дає неповторний смак страви.
Інгредієнти
курячі стегна – 3 шт | |
печериці білі – 300 г | |
цибуля ріпчаста – 5-6 шт | |
сметана 20% – 200 г | |
борошно пшеничне – 1 ст. л | |
сіль, перець – за смаком |
Жюльєн – чудове блюдо, яке прийнято відносити до категорії гарячих салатів. Прийнято додавати в жюльєн лісові гриби, але, за відсутністю таких, їх відмінно можуть замінити печериці.
Покроковий рецепт
Курячі стегна необхідно відварити до повної готовності. Для того, щоб м’ясо було насиченим смаком, додаємо в бульйон одну цибулину, солимо і перчимо за смаком. Як тільки стегна будуть готові, слід очистити м’ясо від кістки і дати йому охолонути.
Далі нарізаємо півкільцями 5 цибулин і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо хвилин 5 на соняшниковій олії, після чого додаємо вершкове і залишаємо готуватися цибулю ще хвилин 7-8. Масла знадобитися багато, так як лук повинен нудитися на сковороді, а не смажитися.
Нарізаємо гриби, викладаємо на сковороду і обсмажуємо так само, як і цибуля.
До цього часу м’ясо встигне охолонути. Поки готуються гриби, наріжте курку соломкою.
Змішайте цибулю, гриби і м’ясо і готуйте все разом ще 5-7 хвилин. Після вимкніть плиту та додайте борошно і сметану, ретельно перемішайте, посоліть, поперчіть за смаком, протомите 2-3 хвилини на повільному вогні.
Залишилося натерти сир і відправити запікатися жюльєн на 10 хвилин в духовку при температурі 180 градусів, і страва готова! Приємного апетиту!