На початку готуємо необхідні інгредієнти
Почнемо з цвітної капусти. Попередньо ставимо каструлю з водою на плиту і доводимо її до стану кипіння. Поки вода закипає капусту розбираємо на суцвіття, після чого промиваємо під проточною водою.
Коли вода закипіла, додаємо в неї 1 чайну ложку солі і підготовлені суцвіття нашого основного інгредієнта. Я варила капусту на повільному вогні протягом 15 хвилин, щоб, зрештою, вона стала м’якою.
Помідори нарізаємо середнього розміру.
В молоко додаємо яйця і збиваємо міксером або віночком.
Беремо дрібну тертку, на якій натираємо сир.
У змащеній вершковим маслом форму викладаємо наші інгредієнти. Можна зробити двома способами. У якості нижнього і верхнього шару буде виступати цвітна капуста, посередині – помідори. Або викласти овочі в упереміш. Перчимо і солимо за смаком.
Овочеву суміш рівномірно заливаємо яєчно-молочною підливою, а зверху посипаємо тертим сиром, на який викладаємо шматочки вершкового масла. Коли всі інгредієнти поміщені у форму, відправляємо майбутнє блюдо в духовку. Випікати при температурі 190 градусів протягом 30 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Готову страву виходить ароматним і ніжним.