Кольорова капуста, запечена з яйцями і сиром

Кольорова капуста, запечена з яйцями і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Існує безліч рецептів з цвітної капусти. Сьогодні я зупинюся на варіанті запеченої капусти з яйцем і сиром. Блюдо відмінно підійде в якості сніданку або гарнір до основного блюда.

Інгредієнти

Цвітна капуста – 1 качан
Яйця – 3-5 шт.
Майонез – 3-5 ст. Ложок
Сир – 150-200 гр.
Вершкове масло – 10 гр.
Сіль, перець – За смаком

Як приготувати Кольорова капуста, запечена з яйцями і сиром

Цвітна капуста володіє масою корисних властивостей, легко засвоюється і, до того ж, має відмінні смакові якості. Саме тому вона так популярна.

Покроковий рецепт

Варимо капусту до середнього ступеня готовності.

Одночасно змішуємо і збиваємо яйця з майонезом.

Додаємо сіль і перець за смаком.

Змащуємо маслом форму для випікання.

Викладаємо в неї роздвоєний качан, заливаємо сумішшю з яєць і майонезу.

Розігріти духовку до 170 градусів, поставити форму в духовку. На тертці натерти сир.

Коли яйце трохи схопиться, посипати страву сиром. Загальний час приготування 25-30 хв. Блюдо готове, приємного апетиту!