Інгредієнти
Сливи – 40 шт. | |
Яблука – 6-8 шт. | |
Цукор – 300-400 г (за смаком) |
Як приготувати Компот із слив і яблук на зиму
Покроковий рецепт
Сливу гарненько промити.
Яблука промити під проточною водою.
Стерилізовану банку наповнити на 1/4 сливою. Залити окропом (так щоб приховувало сливу), дати настоятися 15-20 хвилин.
Яблука помити, нарізати на четвертинки, видалити серцевину з насінням, перекласти в каструлю. Воду з банки злити в каструлю з яблуками.
Додати цукор, закип’ятити і варити 5 хвилин.
Яблука і сироп перелити в банку зі сливами. Закатати стерилізованими кришками. Перевернути, накрити ковдрою, залишити до охолодження. Зберігати в прохолодному місці.