Інгредієнти
Яблука – 5-6 шт. | |
Апельсин – 1 шт. (великий) | |
Цукор – 100 г | |
Мед – 100 г | |
Вода – |
Компот з яблук – корисний і простий компот на зиму.
Деякі поради, які можуть стати в нагоді…
Яблука потрібно відбирати без пошкоджень і підгнилих ділянок.
Банки і кришки необхідно мити содою і стерилізувати 10-15 хвилин.
Окріп краще наливати в центр банки, щоб уникнути розтріскування.
Зберігати готовий компот в прохолодному місці.
Кількість інгредієнтів розрахована на трилітрову банку.
Покроковий рецепт
Апельсин очистити від шкірки, розділити на часточки, укласти на дно стерилізованою 3-х літрової банки (шкірку не викидати).
Яблука розрізати на чотири частини, видалити серцевину, зрізати сумнівні зіпсовані у плодів місця, наповнити банку. Залити все окропом, дати постояти 15 хвилин, накривши кришкою.
Воду з банки злити в каструлю.
Додати у воду цукор, мед (за смаком) і шкірку апельсина. Після закипання сироп варити 10 хвилин.
З каструлі з сиропом видалити апельсинову шкірку. Банки по вінця наповнити сиропом. Закатати прокип’яченими кришками. Перевернути, накрити ковдрою, залишити до охолодження.
Пригощайтеся!